Kunst in de kerk!

Tijdens de Kunstroute op 5 en 6 oktober exposeren Ada Aukema, Ietsje en Johan Arp en Emilie ten Klei hun werk in het kerkje van Kwadijk. Een prachtige expositie met voor ieder wat wils: keramiek, schilderijen, beelden én textiel.

Ada Aukema haalt haar inspiratie veel uit de natuur en omschrijft haar werk zelf als: “De kracht van eenvoud van vormen versterkt de realiteit”. Haar werk bestaat uit handgevormde unica meestal figuratief maar ook soms functioneel. Veel omstandigheden zijn van invloed op het eindresultaat. Per object bepaal ik hoe gestookt of geglazuurd zou kunnen worden om elk werk een eigen karakter te geven. Ada geeft keramiekles, kinderfeestjes, en workshops in haar eigen atelier Creada.
Ietsje Arp maakt stenen beelden zowel figuratief als abstract. Inspiratie haalt ze uit de mens en de natuur. Ze werkt met diverse harde (albast, Iers hardsteen en serpentijn) en zachte steensoorten (speksteen). Een geheel abstract beeld maken is het meest spannend, je laten leiden door de vorm en de lijnen die na het hakken ontstaan. Ietsje volgt beeldhouwlessen bij Cultuurhuis Wherelant te Purmerend en bij de Friese Volkshogeschool op Terschelling. Website: ietsjearp.exto.nl.
Het werk van Johan Arp bestaat uit tekeningen, grafiek, acryl- en olieverfschilderijen. Bij voorkeur schildert hij in een expressionistische stijl met een stevige penseelstreek en felle kleuren. Zijn productie is heel divers. Van landschappen tot portretten, abstract werk en fel kleurig expressionisme. Opleiding o.a. bij de Famous Artists School, de Stichting Kunst en Vorming Amsterdam en Cultuurhuis Wherelant te Purmerend. Website: johanarp.exto.nl.
Emilie ten Klei heeft zich vooral toegelegd op het ambacht weven. Haar wand en vloerkleden, van een afmeting van ongeveer 2 meter lengte en 80 cm breed, laten een structuur en textuur zien door het gebruik van dikke materialen, zoals touw, zwabberkatoen, handgesponnen wol, maar ook veeldradige katoen. Door het gebruik van stoer, dik materiaal worden de patronen uitvergroot en verbeelden o.a. abstracte vormen van de natuur. Het handmatig weefproces werkt als een tegenhang in dit digitale tijdperk. Website: emilietk.nl.


U bent van harte welkom op 5 en 6 oktober!
De kerk is open van 11-17 uur
Toegang is natuurlijk gratis.

Het programmaboekje en informatie over alle deelnemende kunstenaars en locaties vindt u op de website van Kunstroute Purmerend.
© 2020 Kerk Kwadijk