Kunst en Crea Route: veelzijdig en kleurrijk

In het kerkje van Kwadijk is een bijzondere expositie te zien van schilderijen, tekeningen en keramiek.
Zaterdag en zondag 11 en 12 oktober.
Kerk open van 11.00 – 17.00 uur
Gratis toegang
Op 11 en 12 oktober wordt de jaarlijkse Kunst en Crea Route georganiseerd. De veelzijdige en kleurrijke kunstroute loopt door Purmerend, Zuidoostbeemster én Kwadijk. In het kerkje van Kwadijk is een bijzondere expositie te zien van schilderijen, tekeningen en keramiek.

Monique Meester en Dian Lucassen: keramiek

De keramiek objecten van Dian Lucassen en Monique Meester zijn handgevormde unica, soms met toevoeging van natuurlijke materialen. De kunstobjecten worden eerst tot steen gebakken en vervolgens in een houtoven afgewerkt met behulp van de raku- of naked-raku techniek. Deze techniek vindt zijn oorsprong in de Japanse theeceremonie en wordt tegenwoordig als kunstvorm toegepast. De spanning tussen vorm en glazuur geeft een resultaat wat elk stuk tot een uniek geheel maakt.

Hanne Koorn: schilderijen en tekeningen

Hanne keerde rond het millenium weer terug naar haar roots: het tekenen en schilderen. Zij werkt figuratief, soms wat vervreemdend, maar altijd herkenbaar. Haar acryl- en olieverfschilderijen op doek en papier worden gemaakt met een fijn penseel of het schildersmes. Het inkt-aquarelwerk ontstaat door vanuit inktvlekken op aquarelpapier met penseel of rietpen een ruwe schets te maken en verder te verfijnen met aquarel. Rode draad in haar werk is een lichte fascinatie voor het tweeslachtige in mensen en de relatie met de wereld om hen heen.

De toegang is gratis

© 2020 Kerk Kwadijk