Kunstroute 2018

Kunst in de kerk

Tijdens de Kunstroute op 6 en 7 oktober exposeren Ada Aukema, Ietsje en Johan Arp en Emilie ten Klei hun werk in het kerkje van Kwadijk. Een prachtige expositie met voor ieder wat wils: keramiek, schilderijen, beelden én textiel.

Kunstroute Purmerend, zaterdag en zondag 6 & 7 oktober, van 11.00 – 17.00 uur, toegang gratis.

Ada Aukema
Ada haalt haar inspiratie veel uit de natuur en omschrijft haar werk zelf als: “De kracht van eenvoud van vormen versterkt de realiteit”.
Haar werk bestaat uit handgevormde unica meestal figuratief maar ook soms functioneel. Veel omstandigheden zijn van invloed op het eindresultaat. Per object bepaal ik hoe gestookt of geglazuurd zou kunnen worden om elk werk een eigen karakter te geven
Ada geeft keramiekles, kinderfeestjes, en workshops in haar eigen atelier Creada.
Ietsje Arp
Ietsje maakt stenen beelden zowel figuratief als abstract. Inspiratie haalt ze uit de mens en de natuur. Ze werkt met diverse harde (albast, Iers hardsteen en serpentijn) en zachte steensoorten (speksteen). Een geheel abstract beeld maken is het meest spannend, je laten leiden door de vorm en de lijnen die na het hakken ontstaan. Ietsje volgt beeldhouwlessen bij Cultuurhuis Wherelant te Purmerend en bij de Friese Volkshogeschool op Terschelling. Website: ietsjearp.exto.nl
Johan Arp
Het werk van Johan Arp bestaat uit tekeningen, grafiek, acryl- en olieverfschilderijen. Bij voorkeur schildert hij in een expressionistische stijl met een stevige penseelstreek en felle kleuren. Zijn productie is heel divers. Van landschappen tot portretten, abstract werk en fel kleurig expressionisme. Opleiding o.a. bij de Famous Artists School, de Stichting Kunst en Vorming Amsterdam en Cultuurhuis Wherelant te Purmerend. Website: johanarp.exto.nl
Emilie ten Klei
Emilie ten Klei werkt al jaren met textiel om hier kunstwerken van te maken. Zij gebruikt verschillende materialen, zoals katoen, linnen, wol, papier, kunststof etc. Verschillende technieken worden hierbij toegepast., borduren, naaien met hand of machine, plakken, weven, vilten e.a.
Emilie werkt vanuit het materiaal en wordt geïnspireerd door wat er om haar heen gebeurt. Dit kan uit de natuur komen, maar ook maatschappelijke thema’s schuwt zij niet. Een vleugje humor ontbreekt niet in haar werk. Website: emilietk.nl.
Het programmaboekje en informatie over alle deelnemende kunstenaars en locaties vindt u op de website van Kunstroute Purmerend.
© 2020 Kerk Kwadijk