Accolade viert feest op 12 maart!

Vocaal Ensemble Accolade is jarig. Het ensemble, bestaande uit acht geschoolde zangeressen en een vak-pianiste, geeft een feestelijk concert in de intieme kerk van Kwadijk, waar ook hun eerste concert plaatsvond.

De zangeressen zingen, begeleid en onbegeleid, klassieke muziek uit 5 eeuwen. Het zijn bekende en onbekende werken, een greep uit hun inmiddels omvangrijke repertoire. Pianiste Emma Ulrich speelt enkele solowerken.

Het ensemble brengt geestelijke en wereldlijke muziek voor  vrouwen- stemmen ten gehore, a capella of begeleid door piano of orgel en zonder dirigent. Het repertoire omvat werken van Sweelinck tot Caplet, het accent ligt op muziek uit de Romantiek en Franse en Engelse werken uit het eind van de 19e en vroeg-20e eeuw. Ook delen uit opera’s van o.a. Mozart,Verdi en Rossini staan op het repertoire.
 Presentatie: Anne Mieke Fase.
De pianiste Emma Ulrich kreeg haar muzikale opleiding bij Nelly Wagenaar aan het Amsterdams Conservatorium. Na haar studie specialiseerde zij zich bij Gérard van Blerk in de moeilijke en vaak onderschatte kunst van het begeleiden.

Zaterdagavond 12 maart
Het concert begint om 20.00 uur, kerk is open vanaf 19.30 uur.
Entree € 10,-, studenten € 8,-, kinderen gratis
Vrienden van de kerk krijgen € 1,- korting.

© 2020 Kerk Kwadijk