In het kerkje van Kwadijk vindt op 7 februari a.s. een uniek concert plaats van klassieke en Ierse muziek door het AIOLOS fluitkwartet en de Ierse band O’BRANONS.

Ze spelen zowel afzonderlijk enkele nummers als ook gezamenlijk, een zeer geslaagde combinatie met prachtige arrangementen van Ierse liederen.

Het AIOLOS Kwartet
Het Aiolos Kwartet mag zich één van de meest ervaren fluitkwartetten van ons land noemen. Ruim dertig jaar spelen in dezelfde samenstelling – de fluitistes hebben elkaar meer dan 30 jaar geleden leren kennen op het Conservatorium Hogeschool Alkmaar – resulteert in een hoog niveau van samenspel en muzikaliteit, een uitgekristalliseerde eenheid waarin de dwarsfluit en alt-dwarsfluit optimaal tot klinken wordt gebracht.
De naam Aiolos, de god van de vier windstreken, doet het kwartet eer aan. De muziek van het Aiolos Kwartet kan klinken van een zwoel briesje tot een gepassioneerde storm, maar ook de schilderachtige klanken van het impressionisme hebben in het brede repertoire van het kwartet een prominente plaats.
O’BRANONS
De band O’BRANONS is een formatie van rasechte muzikanten met een scala aan instrumenten. Kenmerkend voor O’BRANONS is niet alleen het afwisselende en energieke spel maar vooral hun interpretatie van de pure Ierse traditionele muziek. De instrumenten welke gebruikt worden zijn o.a. de Ierse houten dwarsfluit, low- en tinwhistles, uilleann pipes (de Ierse doedelzak; zeer spectaculair om te zien én te horen!), bodhrán (Ierse trom), de fiddle, de Ierse bouzouki. En uiteraard wordt er gezongen. De Ierse band O’BRANONS maakt ‘folk’ zoals het is bedoeld: voor iedereen!
Voor aanvullende informatie zie ook www.aioloskwartet.nl en www.obranons.nl

Zondagmiddag 7 februari
Het concert begint om 15.00 uur, kerk is open vanaf 14.30 uur.
Entree € 15,-, kinderen tot 16 jaar € 10,-.
Vrienden van de kerk krijgen € 1,- korting.

Kaarten zijn te te reserveren via info@obranons.nl en op  7 februari verkrijgbaar in de kerk.

© 2020 Kerk Kwadijk