Monumentenweekend: expositie Annabel Bijl

Annabel Bijl is net voor de gedenkwaardige meidagen in 1940 in Rotterdam geboren. Nadat het Duitse bombardement een groot deel van de stad in de as had gelegd, verhuisde het gezin naar Kwadijk, waar zij een groot deel van haar jeugd doorbracht. Van haar vader, die o.a. fotograaf en kunstschilder was, heeft Anna haar artistieke aanleg geërfd.

In haar werk werden de melancholieke zware wolkenluchten boven de Waterlandse weilanden opgevolgd door de zeegezichten en droogvallende stranden van de Bretonse kust. Tijdens jaarmarkten en vakanties weet zij mensen op haar kruk te krijgen als model en maakt portretten en sneltekeningen in crayon. Afhankelijk van de vrolijke of minder vrolijke perioden in haar eigen leven overheersen de grijzen, de blauwen, de sepia’s en dan weer de hellere gelen en lichte groenen in zonovergoten landschappen.

Sterk spiritueel en inlevend als zij is, heeft zij zich de vaardigheid verworven in en achter een persoon zijn of haar “geleidegids” te zien. Herhaaldelijk bracht zij al voor mensen hun persoonlijke spirituele gids in beeld in een, wat zij noemt “geleidegidsportret”. Dit is een afbeelding waarnaar men zich zelfs kan richten om steun en advies in periodes van onzekerheid.

Het is Annabel’s grote wens tijdens de expositie één of meer opdrachten in deze richting te mogen ontvangen.

Zaterdag 12 & zondag 13 september
Kerk open: 11:00 – 17.00 uur
Gratis Toegang

© 2020 Kerk Kwadijk