Kunst en Crea Route: bijzondere expositie

Op 3 en 4 oktober wordt de jaarlijkse Kunst en Crea Route georganiseerd. De veelzijdige en kleurrijke kunstroute loopt door Purmerend, Zuidoostbeemster én Kwadijk. In de kerk van Kwadijk is dit jaar wel een heel bijzondere expositie te zien.

De kerk staat en hangt helemaal vol met keramiek van Monique Meester en Carla van Dam, tekeningen van Rosalie Krijl en schilderijen van Joke Sweers en Ton van der Linden.

Zaterdag en zondag 3 en 4 oktober
Kerk open van: 11.00 – 17.00 uur
Toegang is gratis

De keramiekobjecten van Monique Meester zijn handgevormde unica, soms met toevoeging van natuurlijke materialen. De kunstobjecten worden eerst tot steen gebakken en vervolgens in een houtoven afgewerkt m.b.v. de van oorsprong Japanse raku-techniek. De spanning tussen vorm en glazuur maakt ieder stuk tot een uniek geheel.

Carla van Dam (Haarlem 1953) woont in Purmerend en is in 2006, na experimenteren met diverse materialen, in aanraking gekomen met klei en heeft daarin haar mijn passie gevonden. Haar werk bestaat uit unieke objecten van keramiek, veelal raku gestookt. De natuur is hierbij de voornaamste inspiratiebron: Bloemen, planten, schelpen en dieren, maar ook menselijke vormen zijn thema’s die steeds terugkeren.

Rosalie Charlotte Krijl heeft zichzelf leren tekenen. Ze is 18 jaar oud en studeert medicijnen. Die fascinatie voor het menselijk lichaam is ook terug te zien in haar werk. Rosalie vindt haar inspiratie in alles en houdt ervan hier creatieve dingen mee te doen. Zij combineert foto-realisme met speciale effecten en kleuren.

Op de Opleiding voor Kleuterleidsters in Amsterdam had Joke Sweers haar eerste kennismaking met kunst. Daar werd veel aandacht besteed aan creatieve vakken. Haar tekeningen en schilderijen ontstaan vanuit eigen gemaakte collages, waarin de mens en vogels centraal staan. De compositie heeft de hoofdrol. Hierbij wordt gebruik van verschillende technieken zoals houtskool, o.i. Inkt, stift, acrylverf en papier uit tijdschriften.

Ton van der Linden tekende al vanaf dat hij een potlood kon vasthouden. Van de kunstacademie kwam het niet, zijn ouders vonden het verstandiger dat hij een gewoon vak zou leren. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Hij maakte in opdracht enkele tientallen muurschilderingen (de grootste mat ca. 12 meter lengte) in acrylverf. In zijn vrije werk is dramatiek en maatschappelijke engagement de laatste jaren meer op de voorgrond gekomen.

Kerkje Kwadijk, 3 en 4 oktober 2015
Geopend van 11.00-17.00 uur, gratis toegang.

© 2020 Kerk Kwadijk