Documentaire Ruilverkaveling en Streekverbetering Zeevang

Het Oudheidkundig Genootschap Oud-Quadyck organiseert op vrijdag 20 november een filmavond in de kerk van Kwadijk. Vertoond wordt een aansprekende en aangrijpende historische documentaire over de ruilverkaveling en de streekverbetering in de polder de Zeevang, nu ruim 50 jaar geleden.

Vrijdag 20 november
Aanvang: 20.00 uur
GRATIS TOEGANG


De historische verenigingen van Oosthuizen, Middelie en Warder hebben het  initiatief genomen om deze documentaire over de ruilverkaveling en de streekverbetering in de polder de Zeevang te maken.
Hiervoor hebben zij een beroep kunnen doen op professioneel documentairemaker Erik Willems die landelijke bekendheid verwierf met onder meer documentaires voor Andere Tijden. Willems is er in geslaagd om een schitterend tijdsdocument van ruim 30 minuten neer te zetten waarin de enorme veranderingen in het boerenbestaan in de Zeevang in de zestiger jaren van de vorige eeuw op boeiende wijze worden weergegeven.
ruilverkaveling_Zeevang_aanleg_KlemwegNog in leven zijnde deelnemers en betrokkenen aan de toenmalige ruilverkaveling en streekverbetering vertellen in de documentaire over hun ervaringen van destijds. Ook zijn er beelden van ruilverkavelingboerderijen die circa 50 jaar na dato in nog vrijwel originele staat verkeren. Daarnaast is er geput uit authentieke filmbeelden.
Vanwege de te verwachten belangstelling wordt bezoekers aangeraden om tijdig aanwezig te zijn want er is plaats voor maximaal 100 belangstellenden.
De documentaire kon tot stand komen dankzij ruimhartige financiële ondersteuning van de Gemeente Zeevang, het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Coöperatiefonds van de Rabobank Waterland, het Fonds Stichting Eiercentrale Purmerend, het Shell Vrijwilligersfonds en particuliere giften.
De documentaire wordt ook in andere Zeevangsdorpen vertoond: op 4 november in Middelie, Doopsgezinde Vermaning, op 5 november in Hobrede, Dorpshuis De Zwaan, 9 november in Beets, Dorpshuis De Drie Hamers, 13 november in Warder, De Oude School en op 17 november Oosthuizen, Dorpshuis De Seevanck. De aanvang is om 20:00 uur. In Warder is dat om 21:00 uur.

Kerkje Kwadijk, 20 november 2015
Aanvang 20.00 uur
Kerk open 19.30 uur
GRATIS TOEGANG

 

© 2020 Kerk Kwadijk