Van Ravel tot Tango

In 2015 begon het Eglón Blaaskwintet met de wens om Ravel te spelen. Het plezier van het samenspelen en de klanknuances, articulatie en expressiemogelijkheden van de verschillende instrumenten brengen de spelers bij elkaar. De combinatie van fluit, klarinet, hobo, hoorn en fagot biedt vele mogelijkheden om zowel traditioneel als nieuw blaaskwintet-repertoire uit te voeren.

Het Eglón Blaaskwintet, zondagmiddag 28 mei, aanvang 15.00 uur.

Het Eglón Blaaskwintet speelt een bijzonder afwisselend programma in het kerkje van Kwadijk. Natuurlijk zal Ravel niet ontbreken. Het kwintet kiest voor het wat minder bekende “Le Tombeau de Couperin”, gecomponeerd als hommage aan een ander groot Frans componist, François Couperin en opgedragen aan de tijdens de Eerste Wereldoorlog gesneuvelde soldaten. Ook staat o.a. het bekende kwintet voor blazers van Carl Nielsen (opus 43) op het programma. Maar u wordt ook verrast met de “Tango Jalousie” én “Tico Tico”, dat u misschien wel kent in de uitvoering van The Andrew Sisters. Met recht dus een zeer afwisselend programma!
Het Eglón Blaaskwintet ontleent haar naam aan de hoboïst die, door zijn Mexicaanse achtergrond twee achternamen heeft waarvan de mooiste is gebruikt. Het kwintet bestaat uit vijf professionele blazers die elk een carrière hebben opgebouwd in verschillende blazersensembles en orkesten als het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Nederlands Philharmonisch Orkest, het ASKO ensemble, National Symfonie Orkest van Mexico en het Orquestra Philharmonia de Rio de Janeiro. De blazers zijn: Eva Schotanus – fluit, Eefje Benning – klarinet, David Harris – hobo, Marjan Politiek – hoorn en Boukje Jonkheer – fagot.
Kaarten kosten € 12,- per stuk en zijn voor aanvang van het concert verkrijgbaar in de kerk. De kerk opent haar deuren om 14.30 uur. Vrienden van de kerk krijgen € 1,- korting.
© 2020 Kerk Kwadijk