Tsjechov´s DE BEER & DE SCHADELIJKHEID VAN TABAK

Locatietheater De Plomp is wereldberoemd in Waterland. In 2002 gestart als Watertheater De Plomp speelden zij op prachtige locaties in de natuur van o.a. Zuiderwoude en Katwoude. Sinds 2014 jaar is Watertheater De Plomp overgegaan in Locatietheater De Plomp. En beperkt De Plomp zich niet langer tot watertheater alleen én dit biedt de mogelijkheid om eens te spelen in de sfeervolle wintermaanden.

Dit jaar verzorgt De Plomp een sfeervolle Russische avond in het kerkje van Kwadijk, een primeur voor het noordelijk deel van Waterland!

“De Plomp speelt Tjechov”, zaterdag 10 december 2016, aanvang 20.00 uur.

Locatietheater De Plomp speelt twee eenakters van de Russische toneelschrijver Anton Tsjechov: De schadelijkheid van tabak en De Beer. In de eenakter De Beer speelt Lis Bos de jonge ontroostbare weduwe Helena Ivanova Popov die haar overleden bullebak van een man wil bewijzen dat zij een beter mens is dan hij door levenslang om hem te rouwen. Huishoudster Louka (Cathy Ceelie) ziet dit alles met lede ogen aan en doet wanhopige pogingen om haar tot redelijkheid te brengen. Wanneer schuldeiser Grigori Stepanowitch Smirnov (Kevin Kwakman) langskomt, raakt hij ondanks zijn woede om het feit dat ze hem niet direct betaalt onder de indruk van haar standvastigheid. In de daaropvolgende losbarstende strijd tussen de seksen ontstaat door beider woede heen de onafwendbare liefde.
In de monoloog Schadelijkheid van Tabak speelt Bram Pieters Iwan Iwanowitsj Njoechin, een man die zwaar onder de plak zit bij zijn vrouw die er een muziekschool en een pensionaat voor meisjes op nahoudt, en zich tijdens een lezing verliest in een uitvaren over hoe ongelukkig zijn leven eigenlijk is. De twee stukken worden omlijst door Russische muziek. Het belooft een sfeervolle avond te worden!
Kaarten voor deze Russische avond zijn te bestellen op www.theaterdeplomp.nl en kosten € 12,50 per stuk, inclusief Russisch drankje en versnapering.
© 2020 Kerk Kwadijk