Kunst in de kerk

Tijdens de Kunstroute Purmerend exposeren 3 kunstenaars hun werk in het kerkje van Kwadijk. Het is een bijzonder afwisselende expositie geworden met schilderijen en keramiek. De rode draad door de expositie is dieren en landschappen, in al hun facetten. Volg de vlucht van de prachtige figuratieve vogelfiguren en u loopt zo van de Beemster naar de savanne in Kenia!

Kunstroute Purmerend, zaterdag en zondag 7 & 8 oktober, van 11.00 – 17.00 uur, toegang gratis.

Wilma Konijn-Duijn
Wilma Konijn-Duijn woont in de Beemster en schildert al ruim 30 jaar in verschillende soorten verf. Landschappen hebben haar grote voorkeur. Vooral Noord-Holland en de Beemster zijn favoriet.
Zij heeft haar eigen kunst uitleen, waardoor het eenvoudig is om een werk van haar voor vijf euro per maand aan de muur te hebben. Er kan gekozen worden uit al haar werk via de website www.wilmakonijn.nl.
Daniël Bende
Daniël Bende ontwerpt en creëert onder de handelsnaam DFB-keramiek handgedraaid figuratief steengoed keramiek. Daniël, geboren in Amsterdam, is sinds de jaren ‘90 actief als keramist. Hij maakt handgedraaide figuratieve mens en dierfiguren (vooral vogels) op de (pottenbakkers) draaischijf. De vormen verwijzen naar traditioneel (gebruiks-) keramiek. Een voorproefje van zijn werk vindt u op zijn website dfb-keramiek.nl.
Bep van Os
Bep heeft veel gereisd en de foto’s die ze maakte tijdens haar reizen naar o.a. Kenia zijn een grote bron van inspiratie voor haar schilderijen. Zo is op de expositie een prachtig acryl schilderij te zien van een ontmoeting met olifanten. Als kind tekende zij alle beroemdheden en nu schildert ze voornamelijk met olieverf portretten. Dat resulteerde in tweemaal de eerste prijs gewonnen voor een portret van een bekende Purmerender. Zij schildert met olieverf, aquarel en acryl en gebruikt ook pastelkrijt. De onderwerpen zijn portret van mens en dier, bloemen en stillevens. Meer weten? Kijk dan eens op haar website.

Het programmaboekje van de hele Kunstroute vindt u op www.kunstroutepurmerend.nl
© 2020 Kerk Kwadijk